Et kig ud i en af de smukke gårdhaver i det historiske Abbasian-hus i Kashan

Som erfaren rejseleder har jeg præsenteret Iran til turister, danske såvel som udenlandske, i mange år nu. I højsæsonen (forår og efterår) arbejder jeg sammen med det danske rejseselskab  Horisont Rejser hvor vi i fællesskab tager gæster med rundt i Iran på kulturrejser med kvalitet i højsædet.
 
I de sidste par år har jeg også tilbudt private, individuelle ture rundt i landet med min egen bil, som er bygget til at give mine gæster en komfortabel rejseoplevelse.
 
Som chauffør og guide kombinerer jeg undervejs din skræddersyede rejserute med al den information om Irans historie, kultur, natur og folkeslag, du har brug for. Og fleksibiliteten ved at rejse med en privat bil er selvfølgelig en ekstra bonus!
 
Jeg tilbyder alt fra en-dags byture med sightseeing og picnics til længere roadtrips, offroad-ture og campingture. Min bil har kapacitet til op til seks passagerer og har ekstra plads til bagage på taget. Du kan sende forespørgsler om ture på denne adresse: info@welcometoiran.dk.

Kulinariske ture

2-14 dage

Enhver rejse til Iran må uvægerligt også blive en kulinarisk rejse, for landet er fyldt med regionale variationer når det kommer til maden. Men på denne særligt tilrettelagt rejse er der fokus på maden, madvarerne, madtraditionerne og selvfølgelig madlavningen. Smag på Iran og lær selv at lave iranske madretter! Destinationerne afhænger af den tid, der er til rådighed og vil blive individuelt tilpasset.

 

Ruten, du ser her, er tænkt som udgangspunkt for en rejse med varighed af 6-7 dage.

Silkevejen

Ruten, du ser her, er tænkt som udgangspunkt for en rejse med varighed af ca. 10 dage.

7-14 dage

Smag på safran, lyt til karavaneklokken og se pilgrimmene på deres valfart. En rejse fuld af mystik, ørkenvandring, karavanseraier, helt ind i den iranske sjæl.

Rejsen tager os til byer som Gorgan og Mashhad og lader os opleve landskaberne mellem det Kaspiske Hav og den iranske centrale ørken, Dashte Kavir. Indimellem er der den iranske urskov og de høje Alborz-bjerge.

 

I Marco Polos fodspor

Ruten, du ser her, er tænkt som udgangspunkt for en rejse med varighed af ca. 14 dage.

7-14 dage (anbef. vinterhalvåret)

Følg den handelsrejsende eventyrer til Kashan, Yazd og Kerman, hvor hemmeligheder fra Irans middelalder langsomt åbenbarer sig. Spis frokost i røvernes borg gemt af vejen ude i ørkenen, sov i et ægte karavanserai, se på silkebrokader i Yazds basar eller krydderier i Kerman. Og hvis der er tid til det, så følg med helt til verdens ende, til spøgelsesbyer, hvor ingen karavaner længere lægger vejen forbi, helt over til Pakistans grænse...

 

1001 Nats Eventyr

Ruten, du ser her, er tænkt som udgangspunkt for en rejse med varighed af ca. 12 dage.

7-14 dage

Denne rejse fører os via Esfahan til den iranske civilisations vugge, til Fars-provinsen, hvorfra det persiske sprog og Kyros den store selv stammer. Vi får en perlerække af glimt fra 1001 nats eventyr med shaher og prinsesser, helte og tyveknægte. Idag er de væk, men monumenterne, haverne, paladserne og moskeerne vidner idag om alt det, der ellers bare var fabler og sagn. 

 

Perleruten

Ruten, du ser her, er tænkt som udgangspunkt for en rejse med varighed af ca. 12 dage, men en del af ruten kan man med fordel tilbagelægge med fly.

7-14 dage (anbef. vinterhalvåret)

Følg den Persiske Golfs kyst så langt, tiden tillader det. Oplev perlefiskere, kvinder med masker for ansigtet, sand i alle mulige farver og sunier og shi’amuslimer, arabere og persere, der lever fredeligt side om side. Se fantastiske vandværker fra romertiden, olieraffinaderier og små fiskerbåde af træ, der hiver tun, makrel og rejser hjem til markedet hver eneste dag. 

 

Kongevejen

7-14 dage

De gamle akæmenider holdt sammen på deres imperium ved hjælp af Kongevejen, en brolagt postrute mellem Susa og Sardis, ad hvilken kurererne lynhurtigt kunne bringe meddelelser frem til kongen. For 2500 år siden! Vi følger i sporet på kureren og opdager resterne af dette mægtige rige, der stadig idag er noget af det stolteste i den persiske bevidsthed.

 

Den Kaspiske Rute

7-14 dage (anbef. sommerhalvåret)

Følg det Kaspiske Havs kystlinje og opdag landskaber med rismarker og skov vekslende med høje bjerge. Kør igennem de vidt forskellige etniske regioner, Mazandaran, Gilan og Azarbaijan og se resterne af disse engang så stolte feudalstater. Hør om assasinerne og besøg deres engang uindtagelige borge. 

 

Østerlandske eventyr

7-14 dage (anbef. sommerhalvåret)

På denne rejse kommer vi ind i hovedlandet hos de to største etniske mindretal i landet: kurderne og azari-tyrkerne. Vi besøger deres hovedbyer, Sanandaj, Mahabad, Urmieh og Tabriz og oplever de forskelligartede leveformer og -vilkår. Fra nomaderne med deres får og geder til guldbazaren i Tabriz. Undervejs kører vi igennem bjergtagende landskaber med uindtagelige tinder og ensomme kirker.

 

Ture prisliste 2019 DA

Hent prislisten her!